architecture - engineering - construction
AECinfo.com
Printable version Bookmark this page Notify a colleague or friend about this page Bookmark and Share

Award

Award


Varying perforation pattern technique provides sun shading system

Varying perforation pattern technique provides sun shading system

The Roger A. and Helen B. Krone Engineered Biosystems Building (EBB Krone) opened in 2015. It was built with the intention of creating a space where Georgia Tech engineers and scientists can work together on new medical technologies and curing diseases. Much like bees - or Yellow Jackets - the mascot of Georgia Tech, work together in a hive. It is possible that design architect, Lake Flato, and local architect Cooper Carry considered this when creating the building design.

Read more


Folded Zinc Panels in One Henry Adams, A Multi-Family Residence in Design District, South San Francisco

Folded Zinc Panels in One Henry Adams, A Multi-Family Residence in Design District, South San Francisco

One Henry Adams- Multi-Family Residence in Design District, South San Francisco featuring Folded Zinc Panels.

Read more


Slipnot® provides slip resistance and aesthetic display for Times Square spotlight on Broadway project

Slipnot® provides slip resistance and aesthetic display for Times Square spotlight on Broadway project

The designers at Creative Edge Master Shop contacted SlipNOT® for a solution to the bare steel lettering that presented a safety hazard when made slippery due to wet weather or other outdoor elements. The fabricating company sent in custom cut 3/8” thick letters which were blasted for imperfections, then coated with SlipNOT®’s Grade 2 stainless steel.

Read more


Kalwall Featured In Winning 2017 RIBA London Award Project

Kalwall Featured In Winning 2017 RIBA London Award Project

The architects of London’s remodeled West Croydon Bus Station were looking for a way to give the busy transport station a brighter and more aesthetically appealing look when it began its remodeling project two years ago. The introduction of Kalwall translucent sandwich panels for the station’s canopy helped achieve that goal. And, in the process, earned the project one of England’s highest honors in architectural design.

Read more